Zomerbollen met gele bloemen voor een vrolijke tuin

Wil je nog meer genieten van je tuin? Gebruik de kleur geel; die maakt je vrolijk en geeft energie. Ervaar de voordelen van natuur om je heen en plant zomerbollen met gele bloemen.

Paradijs

De tuin verandert langzaam maar zeker van een tegeltuin naar een groene oase. Dat komt omdat we merken dat we ons lekkerder voelen met groen om ons heen. Maar ook omdat veel groen helpt een teveel aan water sneller weg te laten lopen en de biodiversiteit verhoogt. Besluit je de tuin om te toveren naar een natuurlijk paradijs, zorg dan voor sprankeling met geel gekleurde zomerbollen.

Soorten

Geel staat voor energie, groei en vrolijkheid. Perfect voor een nieuw begin in jouw tuin. Zomerbollen zorgen zonder veel moeite voor een ware make-over. De bekendste zijn Dahlia, Calla, gladiool (Gladiolus) en lelie (Lilium), maar er zijn nog meer gele geluksbrengers. Denk bijvoorbeeld aan Begonia, tijgerbloem (Tigridia) en Indisch bloemriet (Canna).

Planten

Mooie mixen van verschillende gele zomerbollen geven een natuurlijke sfeer in je tuin. De één geeft prachtige langwerpige aren, de ander grote ronde bloemen. Soms geurend of zelfs dubbel kleurend. Je plant zomerbollen in het voorjaar, vanaf het moment dat de kans op vorst voorbij is. Zodra ze de warmte van de zon voelen, schieten ze de grond uit en is het genieten geblazen.


Gele bloemen tips

  • Door uitgebloeide dahliabloemen te verwijderen maakt de plant nieuwe bloemen aan. Zo blijven dahlia’s doorbloeien tot aan de eerste vorst.  
  • Naast de bloemen zijn de grote bladeren van Indisch bloemriet (Canna) imposant; ze lijken namelijk op grote bananenbladeren.
  • Begonia’s zijn ideaal voor mensen met hooikoorts. De stuifmeelkorrels van begonia’s zijn zo zwaar dat ze niet door de lucht zweven maar direct op de grond vallen.
  • Wist je dat de bloem van Calla eigenlijk een fraai gekleurd schutblad is? De echte, piepkleine bloemetjes zitten op de aar die in het schutblad verborgen zit.
  • Gladiolen (Gladiolus) hebben nauwelijks verzorging nodig. Je hoeft ze hooguit water te geven als het erg droog is.